Privacy- en cookieverklaring

PRIVACY- EN COOKIEVERKLARING

W-EET BETER is een eenmanszaak en is als volgt te bereiken:

Post-/Vestigingsadres                     : Schalkhaarstraat 73
Postcode                                             : 5035 GR
Plaats                                                   : Tilburg
KvK nr.                                                : 53829972
BTW nr.                                               : NL152332662B01
Telefoonnummer                               : 06-52316775
e-mailadres                                         : info@w-eetbeter.nl


In deze privacyverklaring informeer ik je hoe W-EET BETER persoonsgegevens verwerkt en gebruikt.

W-EET BETER respecteert de privacy van alle klanten en gebruikers van de website.
Ik draag er zorg voor dat de persoonlijke informatie, die jij mij verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Deze privacyverklaring is uitsluitend van toepassing op de diensten van W-EET BETER. Wees je er dus van bewust dat W-EET BETER niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van eventuele genoemde andere organisaties op de website van W-EET BETER.

PERSOONSGEGEVENS DIE W-EET BETER VERZAMELT
Op de website van W-EET BETER verzamel en/of ontvang ik twee soorten informatie:

  1. PERSOONSGEGVENS DIE JE ACTIEF AAN MIJ VERSTREKT

Als je je aanmeldt om de nieuwste blogs, tips en handvaten via de nieuwsbrief of andere informatie te ontvangen, of je aanmeldt voor een webinar of andere vorm van gratis inspiratie, dan vraag ik je je gegevens met mij te delen, zoals je voornaam en e-mailadres. Ik verzamel geen persoonlijke informatie als je de website bezoekt tenzij je deze vrijwillig zelf met mij hebt gedeeld, bijvoorbeeld door het invullen van een formulier om nieuwsbrieven en informatie te ontvangen.
Wanneer je een dienst of product aanschaft, vraag ik naast je voornaam en emailadres ook om je achternaam, straatadres en telefoonnummer. Je achternaam en straatadres vraag ik om je factuur netjes op te kunnen maken en om fysieke producten toe te kunnen sturen. Je telefoonnummer vraag ik om je persoonlijk te woord te kunnen staan voor support rond de levering van de dienst of het product of om afspraken in te plannen voor het leveren mijn programma’s of diensten. Ik gebruik voor jouw bestelling altijd een beveiligde betaalomgeving. Om de betaling en facturering mogelijk te maken stuur ik jouw betaalgegevens rechtstreeks vanuit een beveiligde betaalomgeving naar mijn Payment Service Provider Mollie en naar mijn facturatiesysteem Autorespond of Poppyz. Mollie voert voor mij jouw betaling uit. De facturen die je van mij ontvangt worden gemaakt en naar je verstuurd door Autorespond of Poppyz. We wijzen je erop dat Mollie, Autorespond en Poppyz voor het gebruik van jouw informatie hun eigen gebruikersvoorwaarden en Privacy Statement hanteren.

  1. PERSOONSGEGEVENS DIE OM TECHNISCHE REDENEN AUTOMATISCH AAN MIJ WORDEN DOORGEGEVEN

Daarnaast geldt dat bij het bezoeken van mijn website automatisch enkele technische gegevens door je computer en apparatuur aan onze computers worden verstrekt, zoals het door jou gebruikte IP-adres, het besturingssysteem en de gebruikte internet browser.
Dit zijn cookies waarvoor je ook de cookiemelding hebt kunnen zien toen je mijn website bezocht. Voor meer informatie over cookies op mijn website verwijs ik je naar de Cookieverklaring verder op in dit document.

HOE IK JE GEGEVENS GEBRUIK

  • Ik mail je om de diensten of producten die je hebt gekocht te leveren, zoals , de registratielink voor de leeromgeving, de factuur en updates in de leeromgeving. Ik stuur je als je een product of dienst hebt gekocht daarna mijn nieuwsbrief met updates van de blogs, tips en handvaten
  • ik mail je (als je geen product of dienst hebt gekocht) uitsluitend als je hiervoor expliciet toestemming hebt gegeven, mijn nieuwsbrief met updates van de blogs, tips en handvaten
  • ik mail je als je dit expliciet hebt aangevraagd om je de gratis freebies en waardevolle informatie te sturen die je opgevraagd hebt. Daarbij geef je toestemming mijn nieuwsbrief met updates van de blogs, tips en handvaten te ontvangen. Hiervoor kun je je op ieder gewenst moment afmelden middels de afmeldlink die aan iedere mailing is toegevoegd.
  • Ik gebruik je gegevens om je support en informatie te geven bij mijn diensten en producten en de leeromgeving die je hebt gekocht
  • ik mail je mogelijk ook om je feedback te vragen over mijn diensten en producten

Om vragen en problemen bij het inloggen in de online leeromgeving van W-EET BETER voor je op te lossen wordt je informatie mogelijk gedeeld met de partij aan wie dit werk is uitbesteed. Deze partij is uiteraard verplicht je gegevens vertrouwelijk te behandelen. De inloggegevens die je aanmaakt voor de leeromgeving van W-EET BETER voor trainingen en programma’s worden versleuteld opgeslagen. Ik kan jouw wachtwoord niet inzien en krijg in de leeromgeving alleen je gebruikersnaam en e-mailadres te zien.


HOELANG JOUW GEGEVENS BEWAARD WORDEN

W-EET BETER bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Ik hanteer de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Persoonsgegevens > Voornaam en e-mailadres > Bij aanmelding voor de mailinglijst wordt er regelmatig content verzonden. Je kunt je op ieder moment uitschrijven. Na uitschrijving worden jouw gegevens verwijderd.

Persoonsgegevens > Voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres > Bij aanschaf van programma’s en trainingen waarvoor toegang nodig is tot de leeromgeving, voor zolang er toegang is toegezegd tot de leeromgeving zoals omschreven bij het programma of de training.

Persoonsgegevens > Voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres > Bij aanschaf van offline programma’s en trainingen, worden gegevens 7 jaar bewaard om te voldoen aan de belastingwet.

Persoonsgegevens > IP-adres, gegevens over jouw activiteiten op de website > Bij websitebezoek worden deze gegevens 30 dagen bewaard om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren


GEGEVENS DELEN MET DERDEN/ANDEREN

W-EET BETER gebruikt uw gegevens alleen voor zichzelf, maar in de volgende gevallen kan het nodig zijn om uw gegevens door te geven aan anderen:

Leveranciers > W-EET BETER maakt gebruik van leveranciers, waaronder hosting bedrijven voor het hosten van de websites van W-EET BETER en websitebeheerders. De websitebeheerders hebben slechts incidenteel toegang tot uw gegevens als dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van het beheer.

Overheidsinstanties > Als W-EET BETER daar wettelijk toe verplicht is moet ik uw gegevens doorgeven aan overheidsinstanties , bijvoorbeeld aan de Belastingdienst.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

Je hebt het recht om je persoonsgegevens verwerkt door W-EET BETER in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@w-eetbeter.nl.
W-EET BETER zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op je verzoek reageren.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

INTREKKEN, BEZWAAR, GEGEVENSOVERDRAAGBAARHEID
Je hebt het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door W-EET BETER en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou beschik in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.


INDIENEN KLACHT
W-EET BETER wil je er op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, als je van mening bent dat W-EET BETER niet voldoet aan de privacyregelgeving als bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat kan via de volgende link:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons


COOKIES

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de website van W-EET BETER wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone.

Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee de website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. De cookies die W-EET BETER gebruikt zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak.

Functionele en analytische cookies
W-EET BETER maakt op haar website enkel gebruik van functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op jouw privacy. Analytische cookies geven inzicht in het gebruik van de website van W-EET BETER.
Bij het plaatsen van analytische cookies hoef ik van jou geen toestemming te vragen. Ik informeer je er wel over bij het bezoeken van mijn website.

Tracking cookies
W-EET BETER werkt met Facebook pixels waardoor ze de informatie en content die ze deelt en advertenties die ze gebruikt aan laat sluiten bij jouw interesses op basis van je website bezoek.

Dit profiel wordt niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij W-EET BETER, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn. Als je helemaal geen cookies wilt accepteren van welke website dan ook, kun je dit instellen in de standaard instellingen van je browser.

W-EET BETER toont bij het eerste bezoek aan de website eerst een cookie melding. Je kunt hierin aangeven of je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Wanneer je geen keuze maakt en ervoor kiest om de website te blijven gebruiken geef je automatisch akkoord voor het plaatsen van cookies.

Google Analytics
Via mijn website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Ik gebruik deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Ik heb hier geen invloed op. Ik heb Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de ‘Privacy Shield principles’ en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Social media buttons
Op de website van W-EET BETER zijn social media buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen op sociale netwerken als Facebook, Instagram en Linkedin. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Instagram respectievelijk Linkedin zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst.  Ik heb daar geen invloed op. Lees daarom de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Instagram en Linkedin (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door de social media-acoounts opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. De social media-accounts stellen zich te houden aan de ‘Privacy Shield principes’ en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

https://www.w-eetbeter.nl is de website van W-EET BETER.

BEVEILIGEN

Ik neem de bescherming van jouw gegevens serieus en neem adequate en passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

De websites van W-EET BETER maken gebruik van een betrouwbaar TLS Certificaat om te borgen dat jouw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.

Verder maak ik nooit gebruik van een onbekende en/of open-toegankelijke Wifi.
Mijn laptop is vergrendeld met een sterk wachtwoord en mijn smartphone is zowel vergrendeld met een pincode als met een Touch-ID.
Ik werk mijn plugins en thema van mijn website regelmatig bij.

Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien je meer informatie wenst over de beveiliging van door W-EET BETER verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met mij op via info@w-eetbeter.nl.

– Deze privacy- en cookieverklaring is van 27 juni 2018 –

Comments are closed.